tiistai 9. lokakuuta 2012

MOVIES PART 1

Ajattelinpa tehdä uudestaan tällaisen, minkä tein vanhaan blogiin. Kaikki oikeastaan lähti siitä, kun muhun iski kauhea siivousinto ja aloin pestä mun koko hyllyä ja pesin siinä samassa leffatkin :---D Ne pölyyntyy, kun niitä ei oo koko aikaa kattomassa D: Ja anteeks, jos on jotain virheitä, tää päivä ei oo ollu ihan suotuisa mulle muutenkaan. Ja pari leffaa puuttuu, mutta lisään ne myöhemmin. Ja tää on muutenkin vasta part 1, eli noin puolitoista hyllyllistä leffoja, loput odottaa pyyhkimistä!
1. 12 apinaa, Twelve Monkeys (1995) [IMDb 8.1] 
Ite tykkäsin paljon. Brad Pitt on ihan hullun hyvä! En hirveästi tykkää Sci-fi leffoista, mutta tontyyppiset leffat on mun mielestä kivoja.
2. 99 frangia, 99 francs (2007) [IMDb 7.1]
Olin protu leirillä apparoimassa 2010 ja meidän yks ohjaajista pisti tän pyöriin siellä. Ehdin kattoon vaan pätkiä kun mulla oli muita hommia, mut rakastuin heti. Oli pakko mennä ostaan ja kun katoin uudelleen olin ihan kikseissä! Tää on siis ranskalainen leffa, joka kertoo mainosbisneksestä, kannattaa oikeasti kattoo.
3. (500) Days of Summer (2009) [IMDb 7.9]
Rakastan Zooey Deschanelia, mutta toi leffa pisti mut vihaan sitä. Haha, siis sen hahmoa, ei näyttelijää. Tää leffa on ihan kamala :--( Vaikka kuinka kertoja yrittää leffan alussa sanoa, että "This is not a love story", tuudittaudun kuitenkin siihen ajatukseen, että jos se vaikka kuitenkin olisi. Sitten oon kamalan surullinen, koska en voi ymmärtää miksi se muija on niin ilkeä ihanalle Joseph Gordon-Levittille! Tykkäsin leffan hauskasta keinosta kertoa tarinaa ja kuitenkin loppujen lopuksi, leviää hymy kasvoille.
4. Aamiainen Plutolla, Breakfast on Pluto (2005) [IMDb 7.2]
Kerran vain nappasin tämän mukaani, enkä aavistanutkaan, kuinka hyvä tää oli. Tässä näyttelee mm. Inceptionista tuttu Cillian Murphy, joka on ihan uskomattoman hyvä, en voi ymmärtää, kuinka joku mies voi olla niin...eroottinen! Siis se näyttelee tossa transua ja voi herrajumala, kun se on siinä kaunis. Tää leffa sisälsi kaikkea, tää oli nerokas, kaunis ja karmaiseva. Katoin tän vasta tänä vuonna, mutta tästä tuli heti mun yks suosikkileffoista!
5. Aidosti outoa, Stranger Than Fiction (2006) [IMDb 7.7]
Näin tän, kun tää tuli teeveestä ja tätä näytetään näköjään ainakin kerran vuodessa. Tää oli aika jännä, tosi erilainen mitä oon nähny. Will Ferrellistä en mitenkään jeesjippii pidä, mutta se oli tässä ihan ok. Tää on sellainen leffa, jonka voi kattoo oikeastaan missä mielentilassa tahansa, siis ei ainakaan tarvi hirveästi miettiä ja pohtia jotain syvempiä merkityksiä.
6. A.I. - Tekoäly, Afrificial Intelligence: AI (2001) [IMDb 7.0]
Voisin katsoa tän leffan vaikka kuinka monta kertaa uudestaan. Näin tän ekaa kertaa kun olin pieni ja tää oli myös eka leffa, jossa itkin. Itkin siinä lopussa, byhyy. Kaikista eniten rakastan tässä Jude Lawia, aah, kun se on niin guuma! Loppu on ihan sairaan ahdistava ja se pistää jotenkin miettimään...
7. Amadeus (1984) [IMDb 8.4]
Ostin tän huutonetistä, kun hullaannuin Mozartin musiikista joskus yläasteella. Tom Hulce osaa roolinsa, mutta Elizabethin Berridge ja F. Murray Abraham eivät olleet yhtä hyviä, kuin TTT:n samassa näytelmässä. Tykkäsin näytelmästä enemmän kuin leffasta, mutta enpä usko, että tästä parempaa versiota tullaan koskaan tekemäänkään. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti katsoa, jos ei tiedä Mozartin ja Salierin tarinaa!
8. American Beauty (1999) [IMDb 8.5]
Tää leffa kuuluu kans mun suosikkeihin. Kevin Spacey on ihan sairaan hyvä ja koko leffa on idealtaan nerokas. Muutkin näyttelijät on kyllä hyviä, kaikki osaa tuoda roolinsa ne parhaimmat ja pahimmat puolet esille. Jos et ole nähnyt tätä, olet hullu!
9. An American Crime (2007) [IMDb 7.3]
Tositapahtumiin perustuva draama. Aika järkky. Tykkään Ellen Pagesta, mutta musta tuntuu, että se on aina ihan samanlainen. Tai en mä tiedä. Junossa se on ihan mahtava, mutta muissa melko pliisu. Ehdottomasti huonoin valinta ainakin Inceptioniin, oon oikeastaan sitä mieltä, että sen koko roolihahmo siinä on ihan turha ja väkisin tekastu. Tää leffa oli kuitenkin ihan katsomisen arvoinen ja jännä.
10. American History X (1998) [IMDb 8.6]
Edward Norton, nam. Meinasin itkeä lopussa, ööh? Vaikka tää leffa on tosi rankka, on tää myös tosi taiteellinen jollakin tapaa. Paljon sellasia hidastuksia ja upeita kuvakulmia yms. Onko joku muu nähnyt, mitä mieltä olitte?
11. Amerikan psyko 2, American psycho II: All American Girl (2002) [IMDb 3.9]
Jooh... :---D nää on näitä harvoja häpeäpilkkuja mun hyllyssä. Äiti osti tän mulle kerran, kun oli alennuksessa... Joopajoo, enpä oo ikinä sitä ykköstä nähnykään, mutta tuon katsoin joskus kun olin kipeä tai jtn. Tajusin vasta myöhemmin, että siinähän on Mila Kunis! Mut siis joo, ihan turha leffa, ei kannata kattoo :---D ja viimeinen "American" alkuinen, haha :---D
12. Amores perros (2000) [IMDb 8.1]
Ei kannata kattoo, jos on kauhean eläinystävä... Koiria ei tässä leffassa kohdella kauhean mukavasti. Muuten tykkäsin tosi paljon, espanjankielikin on niin ihanaa kuunneltavaa :---) ja tykkään Gael Garcïa Bernalista, joka näyttelee aika monessa suositussa leffassa, kuten Babelissa ja Huono kasvatus -elokuvassa.
13. Anna hyvän kiertää, Pay It Forward (2000) [IMDb 6.9]
Siitä on aikaa, kun olen nähnyt tuon, mutta muistelisin sen olleen hyvä. Tai siis semmonen ihan jees hyvän mielen elokuva. Surusilmäinen Haley Joel Osment on taas mukana!
14. Antichrist (2009) [IMDb 6.6]
En oo nähnyt tätä kokonaan loppuun ja mun on pitäny jo moneen kertaan katsoa uudelleen, mut en vaan oo ehtiny. Lars Von Trierin tavoin, alku oli taas mahtipontisen upea ja kaunis. Tai en tiedä, voiko tän alkua sanoa kauniiks, mutta rakastan oi niin rakastan sen tapaa kuvata!! Mulla on varmaan joku ihme fetissi noihin hidastuksiin. Oon alkanu tykkäämään Charlotte Gainsbourgista, jota toi elokuvaohjaaja on usein käyttäny. Siinä on jotain samanlaista, kuin mitä Kaurismäki on valinnu leffoihinsa, sellasia "ei minkään näköisiä", jonka ansiosta niistä tulee yhä kiinnostavampia, kuin että samat Pamela Tolat ja Cameran Diazit pyörii ruudussa.
15. Avatar (2009) [IMDb 8.0]
Muistan kun -09 tätä kehuttiin ja hehkutettiin niin, että tää tuli jo korvista ulos. Sitten iskä päätti vielä hommata tän meille Bluraynä. Jes.. Onhan toi upeasti tehty, mutta en kyllä aio kauhean moneen vuoteen kattoa tota uudestaan. Sitäpaitsi, siinä on käytetty ihan samaa ideaa, kuin yhdessä piirretyssä, en kyllä muista nimeä, mutta missä on keijuja ja nekin suojelee jotain puuta.
16. Babel (2006) [IMDb 7.5]
Arttu osti tän mulle synttärilahjaksi, enkä ehtiny kattoo sitä, kun se tulikin jo teeveestä. Mun piti kattoo vaan vähän alkua, koska Matti oli tosi väsyny ja halus mennä nukkumaan, mutta päädyinkin kattomaan sen loppuun asti. Sairaan mielenkiintoinen ja Brad Pitt osaa taas asiansa. Hirveän monipuolinen ja kun elokuvassa hypättiin tarinasta toiseen, sitä mietti koko ajan, että no miten noille käy, miten noille käy, aa!
17. Being John Malkovich (1999) [IMDb 7.8]
Tää oli niiiin outo leffa :----DDD en tajuu kuka hitto on tänkin idean menny keksimään :---D vihaan sydämeni pohjasta Cameron Diazia, mutta tässä leffassa se oli ihan siedettävä. Kattokaa ihmeessä, tää oli niin outo, mutta kiehtova!
18. Battle Royale, Batoru roiwaiaru (2000) [IMDb 7.8]
Näin tän ekaa kertaa yläasteella teeveestä joskus ihan outoon kellon aikaan. Koska olin ihku japanifriikki, mun oli pakko saada tää ja ostin itseasiassa tän manganakin, siis ensimmäisen osan vain. Tää on oikeesti aika hyvä mun mielestä :---D en oo nähny Nälkäpeliä, mutta oon jotenkin ymmärtäny, että näissä kahdessa on tosi samanlainen idea... Tästä on tehty myös kakkososa, mutta se ei oo ollenkaan yhtä hyvä ku tää ykkönen.
19. Be Kind Rewined (2008) [IMDb 6.4]
Tässä oli hauska idea, mutta loppu oli kyllä tosi kliseinen. Luulin, että se oli läppä, mutta ne olikin ihan tosissaan... Ihan ok leffana silti.
20. Berliinin taivaan alla, Der Himmel über Berlin (1987) [IMDb 8.0]
Tää on niiiin ihana. Ei ihan mikään helppo leffa ymmärtää, mutta mä saan tästä joka kerta hirveästi inspiraatiota. Leffan alussa tulevat repliikit on jotain niin upeita, että aina hymyilen, kun ne on niin hyviä :---D en oikein osaa selittää. Tätä ei kannata kattoo, jos on tosi iloinen tai siis jos tekee mieli kattoo jotain kevyttä, tää on aika raskas ja täynnä mindfukkia eiku. 
21. Breakfast at Tiffany's (1961) [IMDb 7.8]
Ehkä hieman noloa, mutta näin tän ekaa kertaa vasta tänä vuonna. Ei oo tullu mahdollisuutta, kun ei tota kai oo teeveessä näytetty? Oli kuitenkin pakko ostaa ja tää oli ihana piristys kaamosmasennuksen keskellä. Teki mieli sen jälkeen pukeutua aina hyvin ja ostaa koruja ja ja ja... 
22. Blindness (2008) [IMDb 6.6]
Ostin tän Otolle, eikä me katottu tästä kuin alku, en muista miksi. Taisi olla liian tylsä tai jotain. On aivan liikaa sellaisia leffoja, joissa tulee joku sairaus ja sit kaikki saa sen, mut jotkut ei, ja sit ne yrittää paeta ja joku niistä sairastuu ja se pitää tappaa, vaikka se on niiden kaveri ja blaablaa sit siitä porukasta säilyy ehkä joku kaks. Uskon että tuokin loppuu samallalailla :---D
23. Boys Don't Cry (1999) [IMDb 7.5]
En tiennyt tästä leffasta mitään, ennen kuin aloin kattoon. Tykkäsin ihan hirrrveesti! Tulikin mieleen, että vois pitkästä aikaa katsoa uudelleen. Suosittelennnn
24. Boogie Nights (1997) [IMDb 7.9]
Oon nähny tän pariin kertaan ja tykkään tosi paljon. Vaikkakin tää on tosi pitkä, niin se pysyy mielenkiintoisena koko leffan ajan. Kertoo siis pornoteollisuudesta 70- ja 80-luvulla. Ihan mahtavia hahmoja ja hyvä juoni!
25. Chatroom (2010) [IMDb 5.2]
Älkääää uskoko mitä IMDb nyt sanoo. Ostin tän sen perusteella, kun tässä näyttelee Skinssistä tuttu ihana Hannah Murray, joka on aika samanlainen itseasiassa kuin Skinsissä. Siis näyttelee aika samantyyppistä roolia. Alussa ajattelin, että voi ei, onpa naiivi, mutta sitten tää olikin tosi mielenkiintoinen ja tykästyin Matthew Beardiin, joka harmikseni ei ole missään kamalan tunnetussa roolissa. Haluaisin nähdä sitä enemmän pääosassa :---( tää kuvaa kyllä tosi hyvin tätä internetin hullua maailmaa, katsokaa ihmeessä!
26. City of men, Cidade dos Homens (2007) [IMDb 7.2]
Ostin tän, kun ajattelin, että ehkä tää olis yhtä hyvä ku City of God (joka on muute iha vidun hyvä), mutta eipä me taas Oton kanssa katottu ku vaan alku :----D ehkä tää on hyvä, mutta en usko, että yhtä hyvä kuin City of God, katsokaa ainakin se :---D
27. A Complete History of My Sexual Failures (2008) [IMDb 6.2]
En ole vielä nähnyt, mutta nimi huvitti mua niin oli pakko ostaa, haha. Onko kukaan nähnyt, onko katsomisen arvoinen? 
28. Dancer in the Dark (2000) [IMDb 7.9]
Noniin, ehkäpä yksiä parhaimpia elokuvia maan päällä. Katottiin tää äidin kanssa joskus, kun olin yläasteella. Ihan sattumalta tuli teeveestä ja kun leffa loppu, me molemmat jäätiin tuijottaan varmaan kymmeneks minuutiks tyhjää. Ihan järkky. Kun katoin toisella kerralla, ei tullu mitään ku itkin vain ja äiti ei edes suostu kattoon tota uudelleen. Tää on sairaan upea, mutta sairaan kamala, ton yhden kohtauksen pohjalta tehtiin meidän toi Hello, this is my gun. Eikä muuten Björkikään kuulemma halua enää never ever tehdä leffoja Lars Von Trierin kaa :---DD haha
29. Dead Silence (2007) [IMDb 6.0]
Mun isosisko osti tän mulle, kun täytin 15. Tää oli siis K-15 niin vihdoinkin sain "laillisesti" kauhuleffoja kattoa, uuu! Jostain kumman syystä oon nähny tän leffan varmaan jo kolme kertaa ja mä ja Milla ollaan keksitty tästä vaik kui hyvä parodia XXDD aika läppä leffa, mutta loppu oli kuitenkin aika hyvä, koska yleensä kauhuleffoissa loput on aina ihan perseestä. Semmosta.
30. Death Proof (2007) [IMDb 7.1]
Tarantinon leffa. Mä tykkäsin tosi paljon! Tää tuntu tosi lyhyeltä, vaikka olikin ihan normileffan pituinen. Aika kamala, mutta viihdyttävä. 
31. The Departed (2006) [IMDb 8.5]
Ostin tän Siwasta. Siis ihan oikeesti, Siwasta kolmella eurolla. Ostin, koska oli halpa ja koska tää on sellainen leffa, joka on "pakko" olla hyllyssä. Tätä hypetetään hirveästi, mutta mun mielestä tää on melko sekava ja mä vihaaaaaan Matt Damonia ja vielä enemmän Leonardo "did you fart -ilme" DiCapriota. Etenkin loppu on melko mielenkiintoinen. Joooo että tällästä tänään : D
32. The Diving Bell and the Butterfly, Le scaphandre et le papillon (2007) [IMDb 8.1]
Tää leffa perustuu tositapahtumiin ja kertoo miehestä, joka kirjoitti kirjansa räpyttelemällä silmiään. Tää on upea ja koskettava ja hyvinkin erilainen. Yks niitä must-see-leffoja. 
33. Donnie Darko (2001) [IMDb 8.2]
Muistan, kun katsoin ensimmäisen kerran ja lopetin katsomisen kesken. Ajattelin, että blää. Sitten joku kehui tätä ja päätin katsoa sen uudestaan ja ihastuin. Mulla ei varmaan silloin ensimmäisellä katselukerralla ollut sopivaa mielentilaa, tai jotain, koska toisella kerralla mulle avautu paljon enemmän asioita ja aloinkin tykkäämään tosi paljon.
34. Don't Bother to Knock (1952) [IMDb 6.7]
Tän Suomennos on muuten aika läppä, "Draama hotellissa" XXDD tykkään Marilynistä tosi paljon, mutta tää leffa ei kiinnostanu mua hirveesti. Ihan ok oli, ei siinä mitään, mutta ei tää oo läheskään niin hyvä kuin Piukat paikat!
35. The Doors (1991) [IMDb 7.1]
Val Kilmer on niiiiiiiiin guuma! Ja en voi oikeesti tajuta, kuinka samannäkösiä Morrison ja Kilmer on. Jim Morrisonin tarina kerrottiin mun mielestä hyvin ja kuulemma Val Kilmer uppoutu rooliinsa niin voimakkaasti, että melkein sekos :---D Katsokaa etenkin jos tykkäätte Doorsin musiikista, tai no, jos tykkäätte ootte todennäköisesti jo nähneet tän :D tulee muuten tosi usein teeveestä, jos ei jaksa vuokrata tai raaski ostaa öö. 
36. Elephant (2003) [IMDb 7.2]
Perustuu tositapahtumiin Amerikassa tapahtuneeseen kouluammuskeluun. En tiedä, voiko tätä sanoa kauniiksi, mutta sitä se mun mielestä oli. Totta kai amerikkalaiseen tyyliin olis voitu mässäillä vaikka kuinka, mutta tässä oli käytetty hyviä ratkaisuja ja koko ajan pysyy yllä jännitys, kun tietää, mitä tulee tapahtumaan. Suosittelen ehdottomasti!
37. Elämä on ihanaa, As Good as It Gets (1997) [IMDb 7.8]
En ole vielä nähnyt, mutta näytelmän olen. Tiedän siis suurinpiirtein mitä leffassa tapahtuu. Onko kukaan nähnyt, mitä mieltä olit?
38. Enter the Void (2009) [IMDb 7.2]
Tää oli aika upea. Mutta hyvin hidastempoinen ja suuria ajatuksia herättävä. Loppua kohden alkoi hieman väsyttää erikoinen kuvaustekniikka, mutta muuten tykkäsin tosi paljon. Gaspar Noé on ohjannu muitakin hyviä leffoja, kuten Irreversiblen, joka on mulla kans hyllyssä.
39. Falling Down (1993) [IMDb 7.6]
Tää leffa on ihan sairaan hyvä :---D pahan päivän piristäjä! Rakastan sarkasmia ja mustaa huumoria, enkä kestä oikeesti, kun tää leffa on niin nerokas. Haha, kattokaa!
40. Fight Club (1999) [IMDb 8.9]
Tää postaus loppuukin ihan parhaaseen leffaan! Näin tän ekaa kertaa varmaan joskus 2008 ja rakastuin. Oon nähny tän varmaan jo yli kymmeneen kertaan ja vaikka osaan kaikki repliikitkin ulkoa, en silti kyllästy. Tätä suosittelen varmaan kaikista eniten, rooleissa on Brad Pitt ja Edward Norton, mmh<3 vois muuten lukea tän kirjan! 

Siinä oli siis vasta reippaasti alle puolet leffoista, lisää tulee, kun ehdin :---) Jee!~ Minni ~ 

2 kommenttia:

  1. Oon paljon samaa mieltä sun kaa monista leffoista :D. Avatar oli huono, paitsi visuaalisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo sen unohdinkin mainita, kun keskityin sen mollaamiseen haha :---D !

      Poista