INFO

Moikka!

Olen 21-vuotias tyttö Tampereelta ja opiskelen toista vuotta Tamkissa media-alaa (elokuva ja tv), mutta olen hurahtanut elokuviin jo ollessani noin 10-vuotias. Vuodesta 2010 aloin tehdä äitini teksteihin runovideoita ja sen myötä ovat tulleet myös musiikkivideot, promovideot, muotivideot, kirjatrailerit yms. Kun en tee tilaustöitä, teen videoita vapaa-ajallani muuten vain, mielestäni se on ihanaa, enkä voisi elää ilman elokuvia ja kulttuuria ylipäätään. Kerään myös elokuvia, en ole koskaan ymmärtänyt nettilatausten päälle, rakastan sitä, kun elokuvat ovat konkreettisesti minulla hyllyssä, vähän niin kuin kirjat. Minut voi bongata kirjamessujen, elokuvadivarien ja Makuunien leffalaarien luota, käyn aina kaikki läpi ja kannan ison kasan mukanani kotiin, haha. Poikaystäväni Matti ei tykkää tästä ollenkaan, koska DVD ja Bluray -koteloille ei ole meillä yksinkertaisesti enää tilaa.

VIDEOIDEN TEKEMISESTÄ
         Vuosien varrella minulle on kehittynyt elokuvien tekemisessä omanlainen tunnistettava tyyli. Tykkään kuvata arkisia asioita, joita ihmiset eivät tässä hektisessä ja kiireentäytteisessä maailmassa ehdi pysähtyä huomaamaan. Näen asioita erilailla kuin muut ja tykkään käsitellä aiheita vinksahtaneista näkökulmista. Minua on myös aina kiehtonut ihmisten kuvaaminen, jossa olen kehittynyt valtavasti mitä vanhemmaksi tulen. Ennen minua pelotti hirveästi pyytää ihmisiä kuvattaviksi ja ennen puhuin kohteilleni pelkästään kameran linssin läpi, en pystynyt ujouteni takia katsomaan ketään silmiin, mutta nykyään se ei ole enää ongelma. Totta kai jännittää, jos kuvaan hyvin arvostettua henkilöä tai julkkista, mutta osaan sitäkin käsitellä nykyään kypsästi ja pidän mielessäni, että erikoisemmatkin ihmiset ovat kuitenkin ihan samanlaisia kuin me "tavalliset" kaduntallaajatkin. 
          Ihmisten kuvaamisessa minua kiehtoo ne parit maagiset sekunnit, jotka välittyvät kameralle intiimissä olosuhteissa, idyllisintä on, jos kuvaustilanteessa ollaan kuvattavan luona, eikä paikalla ole muita kuin minä, kamera ja kuvattava itse. Mielestäni kaikki ihmiset ovat kauniita omalla uniikilla tavallaan. Olen oppinut saamaan myös hermostuneimmankin kuvattavan rentoutumaan, jolloin videolle on tallentunut jotain hyvin ainutlaatuista, nimittäin sen ihmisen syvimmän ytimen, jota ei kaikille pystytä näyttämään. Joidenkin kuvattavien henkilöiden kanssa pitää lämmitellä kauan, kun taas jotkut vain astuvat kameran eteen, eikä minun tarvitse tehdä muuta kuin pitää kameraa päällä, joka tuo itselleni suuren onnen ja voiton fiiliksen. Sellaisten ihmisten  kanssa rakastan tehdä sitä mitä teen, tiedän jo ensimmäisten sekuntien aikana, että videosta on tulossa sairaan hyvä, enkä malta odottaa, että pääsen editoimaan materiaalia.  
         Videoni ovat saaneet myös vaikutteita surrealismista (kuten Dali ja Buñuel) ja ihailen suuresti mm. seuraavia henkilöitä: Eija-Liisa Ahtila, Terrence Malick, Lars von Trier ja Sofia Coppola.  
         

Minut voi bongata täältä:
https://www.youtube.com/channel/UCUYnAxwkEIzC_SqD-Sd9AzQ
YOUTUBE
https://vimeo.com/user12088247
VIMEO
Instagram
INSTAGRAM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti